Mi is az a modchip és hogyan működik, miért kell.

Az ADB 5800-as box 2007 óta van a piacon azaz több mint 10 éve. Tíz év alatt elfogyott az STI7100 cpu amit cserélni kellett.

2015-ben a lengyen Freebox csapat talált egy megoldást arra hogy cpu csere nélkül is működjenek a boxok. Eleinte csak Ők gyártottak ilyen boxokat majd egy veszekedés után a forrásprogramot feltette a satelita oldalra. 

A modchip egy kis ic és a benne lévő tartalom ami a box írásakor visszaírja bele a box chipid-ját. Ez azt jelenti hogy más boxba nem rakható át és nem is lehet olvasni a tartalmát a védelem miatt. A boxokon az Stmdvb.ko file kezeli a modchipet a másodlagos soros porton keresztül. Valamint használ egy Glitch-et ami az eredeti loader-t beleirányítja a Freebox féle loaderbe.

Jelenleg három féle image fut el modchipes boxon: Graterlia, Freebox 8.6 és vannak tesztek Openpli 9.2.1 -re.

A modchip működéséhez tehát kell egy modchip a boxra kötve a soros portra, A20-ra és a Reset ágra valamint a flash-ic t ki kell venni és a Freebox féle loadert beleírni és visszaforrasztani.

A modchiphez van a t-féle lengyel nevén bxzb és a hello féle lengyel nevén bzzb loader.

Egy ilyen átalakítás munkadíja 10.000 Ft de ha vannak hozzá eszközök (hőlég a flash forrasztáshoz és forrasztó a modchip boxra forrasztásához) akkor két csomag érhető el.
6 darabos csomag: Flash IC golyózás és programozás + modchip programozás + posta:  30.000 Ft

2 darabos csomag: Flash IC golyózás és programozás + modchip programozás valamint vezetékek méretre vágása és a modchipre forrasztása + posta: 14.000 Ft
1 darabos csomag: Flash IC golyózás és programozás + modchip programozás valamint vezetékek méretre vágása és a modchipre forrasztása + posta: 7.500 Ft
 

Mindkét csomaghoz először a boxból ki kell forrasztani a flashic-t és elküldeni.

Videó hamarosan....

 

Rendelés és információ:info@tboxtm.com

 

Verzio 1.0